Darvasi László - Pálcika, a detektív - A nagy Gerbera-nyomozás
Megjelenés ideje: 2020-11-03
ISBN: 9789631428896
176 oldal
Méret: 140 x 210
Ára: 3499 Ft
Darvasi László
Pálcika, a detektív - A nagy Gerbera-nyomozás
Gerbera Erzsébet és Fűrész úr a Nagyvarázs vándorcirkusz művészpárja. Szerelmük igen erős, még azt is kibírja, hogy Fűrész úr minden este kettéfűrészeli társát. Egyik este azonban szokatlan dolog történik: a mutatvány közben egy titokzatos alak elrabolja Gerbera Erzsébet virágszirmait. Vajon ki vetemedhet ilyesmire? Mindenki tanácstalan.
Szerencsére a nézőtéren ott ül Pálcika, aki mindenre figyel. Barátaival együtt nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki a rejtélyes elkövető. Alig Jenő, a ragasztóárus? Pedró Kegyetlen, a szalonnarabló? Boszorkány Orchidea? Mindenki gyanús, de Pálcika eszén nem lehet túljárni.
Darvasi László regénye egy igazi krimi eszköztárával meséli el a gyerekeknek az izgalmas történetet. A nyomozást Koncz Tímea rajzai teszik teljessé.
SAJTÓ

A nagy detektívbuli Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz, 2020. 12. 11.

Mit nem szeret Eresz Endre? – Beszélgetés Darvasi Lászlóval Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz, 2020. 12. 11.

„Nem szeretem, ha egy mese túl komolyan veszi magát” Poós Zoltán, IGYIC, 2020. 12. 16.

„Miénk ez a cirkusz” Parti Judit, IGYIC, 2020. 12. 16.

Új, mai versek
Háborúban hallgatnak a múzsák? Erdős Virág verseiben nem hallgatnak, hanem ordítanak. Ebben a költészetben nem válik szét a közélet és a magánélet, és a megfogalmazás sem lehet győztes...
Fordította: Fodor Zsuzsa
Egy filmrendező válaszútjai
Georg Wilhelm Pabst a két világháború közötti filmművészet kiemelkedő alakja. Az osztrák filmrendező Berlinben is aktív, de Hitler hatalomra kerülésének idején épp Franciaországból menekül...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ