Kehlmann, Daniel - Tyll
Megjelenés ideje: 2018-04-11
ISBN: 9789631436570
420 oldal
Méret: 135 x 197
Ára: 4999 Ft
E-könyvben is
Tyll
Fordította: Fodor Zsuzsa
Elérkezett újra a bolondok ideje
Ha Shakespeare ma élne, és regényt írna, az éppolyan volna, mint a Tyll.
Tyll Ulenspiegel, a halhatatlan tréfacsináló a harmincéves háború zűrzavaros időszakában és időszakából teremt karneváli mulatságot. A szórakozott molnárt boszorkányperbe fogják, a fia, Tyll ezután fogadott nővérével útra kel: vásári mutatványosként végigjárja a háború dúlta Európát, mint udvari bolond pedig még a Téli király palotájába is eljut. Vagy mindez csupán a képzelet műve? Az olvasó csak kapkodja a fejét a kalandok végeláthatatlan tükörjátékában, ahol elmosódik a határ fantázia és realitás között, mígnem átveszi az irányítást a mese áradása.
Daniel Kehlmann, a kortárs európai irodalom egyik legjelentősebb szerzője eddigi fő művében elképesztő lendülettel hirdeti, hogy bár az ember meghalhat, az életöröm halhatatlan.
SAJTÓ

Nem bolond, csak kivételesen szabad. Kiss Orsi, Könyves.blog.hu, 2018. 04. 18.

Daniel Kehlmann: A bolond karakterében mindig van valami démoni és sötét. Kiss Orsi, Könyves.blog.hu, 2018. 04. 20.

„Ulenspiegel mindenesetre jó elbeszélő volt” Sárossi Bogáta, Élet és Irodalom, 2018. 06. 15.

„Nézzétek csak, itt van Tyll!” Mikoly Zoltán, Kulter.hu, 2018. 08. 02.

Daniel Kehlmann 1975-ben született Münchenben, később Bécsben, Berlinben és New Yorkban él. A világ fölmérése című regénye megjelenése óta nemzetközileg is az egyik legelismertebb német író.
Új, mai versek
Háborúban hallgatnak a múzsák? Erdős Virág verseiben nem hallgatnak, hanem ordítanak. Ebben a költészetben nem válik szét a közélet és a magánélet, és a megfogalmazás sem lehet győztes...
Fordította: Fodor Zsuzsa
Egy filmrendező válaszútjai
Georg Wilhelm Pabst a két világháború közötti filmművészet kiemelkedő alakja. Az osztrák filmrendező Berlinben is aktív, de Hitler hatalomra kerülésének idején épp Franciaországból menekül...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ