Könyvbemutató: Hasítás – Huszonhat magyar író novellája a rockról
Október 15-én, szerdán 18 órakor mutatjuk be a Gödör Klubban (Bp. V. Erzsébet tér) a Hasítás – Huszonhat magyar író novellája a rockról című antológiát. Dedikálnak a könyv szerzői: Balázs Attila, Bán Zsófia, Bárdos Deák Ágnes, Békés Pál, Demény Péter, Dragomán György, Egressy Zoltán, Esze Dóra, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Háy János, Hazai Attila, Jánossy Lajos, Kapecz Zsuzsa, Kemény István, Kiss László, Kiss Ottó, Majoros Sándor, Méhes Károly, Ménes Attila, Podmaniczky Szilárd, Radics Viktória, Salamon András, Szüts Miklós, Tóth Krisztina és Vámos Miklós. Az antológiából szövegek hangzanak el Kovács Patrícia és Szalay Álmos színművészek előadásában. Este 8 órától Grencsó Kollektíva koncert.

A könyvről:

„A rock and roll az nem egy tánc.”
(Pajor Tamás)

Kortárs magyar írók novellái a rockkal kapcsolatos személyes élményekről. Ezekben a remeklésekben a téma lehet akár egy lemez, szám, koncert, együttes, vagy csupán egy emlékezetes pillanat is.

A szerzők (többek között Békés Pál, Dragomán György, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Háy János, Hazai Attila, Kemény István, Podmaniczky Szilárd, Tóth Krisztina, Vámos Miklós) életét az alábbi zenekarok változtatták meg örökre:
Janis Joplin, Rolling Stones, URH, Európa Kiadó, Sziámi, Pink Floyd, Judas Priest, Alphaville, Nirvana, Sex Pistols, VHK, Tankcsapda, A. E. Bizottság, Neurotic, Procol Harum, Kreator, Guns N' Roses, Sepultura, P. Mobil, Frank Zappa, Beatrice, King Crimson, Deep Purple, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Doors, Beatles.

Terjedelem: 304 oldal
Ára: 2690 Ft

Szerettünk volna még egy kötetet együtt elkészíteni, így született meg az Elegendő ok. Kántor Péter a 2017 óta írt versei közül válogatta: múlt, emlékezet, közélet, járvány, betegség...
Fordította: Patat Bence
A Harcok című hatodik kötettel zárul Karl Ove Knausgard önéletrajzi regényfolyama. A szerző Malmőben él második feleségével, Lindával és három gyerekükkel. Az első Harcom-regény, a Halál...
Fehér Béla fergeteges regényében a jelen és a múlt, a hétköznapi és a különleges, a valóságos és a természetfeletti szférák gabalyodnak össze.
A vastavai Sárga Pipacs vendégfogadó...
Schein Gábor új könyve igazi fantasztikus olvasmány. A verses regény azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ