Krasznahorkai László a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja lett
A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia decemberi közgyűlésén hat új rendes és két új tiszteleti tagot választott a tagság.

Az irodalmi osztály Krasznahorkai László Kossuth-díjas írót és Mesterházi Mónika József Attila-díjas költő-műfordítót vette fel rendes tagnak. A képzőművészek Haász István Munkácsy Mihály-díjas festő-, grafikusművészt kooptálták rendes tagnak, és senior tiszteleti tagjaik sorába fogadták Molnár Vera Franciaországban élő festőművészt. A zenei alkotóművészeti osztály Erőd Iván Bartók–Pásztory Ditta-díjas zeneszerzőt és Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, zongoraművészt választotta meg rendes tagnak, Szathmáry Zsigmond zeneszerző-orgonaművészt pedig senior tiszteleti tagnak. A mozgókép és színházművészeti osztály rendes tagja lett Grunwalsky Ferenc Kossuth-díjas filmrendező–operatőr–forgatókönyvíró.
A közgyűlés megköszönte Takács Zsuzsának, az irodalmi osztály Kossuth-díjas vezetőjének eddigi munkáját (ő csak átmenetileg, rövid időre vállalta e megbízatást), és új osztályelnököt választott Imre Flóra Füst Milán- és Graves-díjas költő személyében.

Forrás: mta.hu

Egy év legjobb versei
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb verseket.
Egy év legjobb novellái
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb novellákat.
Regény az eszmélés pillanatáról
Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi...
Álom és valóság a boldog Északon
Medárdus, a takarító férfi a boldog Északon él feleségével és három gyerekével, a negyediket várva. A dolgos és zsúfolt hétköznapok akkor billennek ki először a helyükből, amikor Medárdus...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ