30. Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben
Alföldi Róbert vendégei lesznek Esterházy Péter és M. Tóth Géza május 27-én.

2010. május 27-én, csütörtökön 19 órától

 

a Gobbi Hilda Színpadon

 

Alföldi Róbert vendégei:

 

Esterházy Péter író,

aki nemrég ünnepelte 60. születésnapját

 

M. Tóth Géza animációs rendező,

aki júniusban lesz 40 éves

 

Zene: Oláh Kálmán

aki szintén 40 esztendős az idén

 

Sorozatszerkesztő, az estek összeállítója: Eszéki Erzsébet

 

Az AEGON-estek sorozatában immáron a negyedik évad zárul május 27-én, a 30. Képzett társításokkal, amelyen a hazai művészeti élet óriásai lépnek fel. Ráadásul olyanok, akik kerek születésnapot ünnepelnek az idén – noha nem ezért választottuk őket ehhez az alkalomhoz. Esterházy Péterrel minden újabb találkozás különleges élményt jelent, különösen, ha a beszélgetés mellett ő maga olvas fel a saját műveiből. Most is hallhatunk részleteket Esterházy Péter új, az idei Ünnepi Könyvhétre megjelenő, ESTI című könyvéből.

 

M. Tóth Géza Maestro című, 2007-es animációs filmjét az Amerikai Filmakadémia a Legjobb Animációs Rövidfilm Oscar-díjára jelölte, az öt jelölt egyikeként szerte a világon sokfelé láthatták a nézők a filmet. Legújabb, filozofikus és finom humorú kisfilmje, a Mama láttán „társította” a sorozat szerkesztője, Eszéki Erzsébet őt Esterházy Péterhez. Az csak utána derült ki, M. Tóth Géza életrajzát olvasva, hogy ő is kerek születésnapot ünnepel az idén.

 

A május 27-i AEGON-esten a nemzetközi zenei élet egyik legjelentősebb zeneszerzője és zongoristája, az idén 40 éves Oláh Kálmán improvizációit hallhatja a közönség, ő reagál ezúttal Esterházy Péter felolvasásaira és mindarra, ami az esten hallható, látható.

 

További információ:

 

Eszéki Erzsébet

Aegondij@aegon.hu

Egy év legjobb versei
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb verseket.
Egy év legjobb novellái
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb novellákat.
Regény az eszmélés pillanatáról
Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi...
Álom és valóság a boldog Északon
Medárdus, a takarító férfi a boldog Északon él feleségével és három gyerekével, a negyediket várva. A dolgos és zsúfolt hétköznapok akkor billennek ki először a helyükből, amikor Medárdus...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ