Schein Gábor - Megleszünk itt - ÜKH 2019
Megjelenés ideje: 2019
ISBN: 9789631438567
236 oldal
Ára: 3699 Ft
E-könyvben is
Megleszünk itt - ÜKH 2019
Kiefer, a magányos és elszigetelt kisvárosi számtantanár fokozatosan kénytelen rádöbbenni arra, hogy addigi élete és hivatása tarthatatlan és értelmetlen. Mindezt jegyzeteiben akkurátus pontossággal rögzíti is. Egykor tehetséges matematikusként önként döntött úgy, hogy könyvtáros nővérével vidékre költözik, és a helyi középiskolában kezd tanítani. A csodabogárként elkönyvelt férfi nővére és munkája elvesztése után felszámolja korábbi életét, és egy város széli viskóba húzódik, hogy befejezze emberkísérletét - saját magán. A regény másik szála egy negyven felé közeledő házaspár krízistörténete. A tördelőként dolgozó Ágnes és férje, az akaratos ügyvéd, Zoltán házassága boldogtalan. Nem értenek szót egymással. Két tökéletesen ellentétes alkat, mégis elszakíthatatlanul összetartoznak. A nő gyerekükkel a férfi apjához költözik a város melletti tanyára. Kiefer itt találkozik Zoltánnal és Ágnessel, a találkozások pedig őt is megváltoztatják.
Schein Gábor sűrű szövésű, több szálon futó regénye arra a kérdésre keresi a választ, mit kezdhet az ember az életével; mi választ el és mi köthet össze embereket, akik szomszédai egymásnak, ugyanakkor idegenek a saját létezésükben.

SAJTÓ

Izgatnak az illeszkedni nem tudó hősök. Interjú Schein Gáborral. Marton Éva, Revizor Online, 2019. 06. 14.

A valóság megragadása. Interjú Schein Gáborral. Rácz I. Péter, Népszava, 2019. 07. 14.

Egy könyv három befejezéssel. Kolozsi Orsolya, Könyvesblog.hu, 2019. 08. 04.

Életváltozatok halálra Kiss Júlia, Kulter.hu, 2019. 08. 28.

Schein Gábor: Megleszünk itt. Márton Rozália, Ekultura.hu, 2019. 08. 30.

1969-ben született Budapesten. Költő, író, esszéista, irodalomtörténész. Az ELTE BTK oktatója.
Fehér Béla fergeteges regényében a jelen és a múlt, a hétköznapi és a különleges, a valóságos és a természetfeletti szférák gabalyodnak össze.
A vastavai Sárga Pipacs vendégfogadó...
Schein Gábor új könyve igazi fantasztikus olvasmány. A verses regény azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ