Puskás Panni - A rezervátum visszafoglalása
Megjelenés ideje: 2021
ISBN: 9789631424034
128 oldal
Ára: 2999 Ft
E-könyvben is
A rezervátum visszafoglalása
Milyen lehet egy randevú az önpusztító amerikai íróval, Charles Bukowskival? Mi lesz a sorsa egy négytalálatos lottószelvénynek? Hova indul férje temetése után a gyászoló özvegy? Élettel és halállal játszik novelláiban Puskás Panni; érzékeny és ironikus, kíváncsi és megrendítő. A rezervátum visszafoglalása elsősorban a szabadságról szól, annak lehetőségeiről vagy lehetetlenségéről. Ezek a kérdések merülnek fel a kötet legtöbb novellájában egyéni vagy társadalmi szinten, valamint az, hogyan hat e két szint egymásra. Erre utal a könyvcím, amely a kötet egyik novellájának címével azonos: a rezervátum védelmet ad, de börtön is, határait nem a benne élők húzzák meg, hanem a rájuk veszélyes gyarmatosítók. Ezért baj, ha a rezervátumért kell harcolnunk - annak visszafoglalása önmagunk visszafoglalását jelenti. A kötet elbeszélői és szereplői erre tesznek időről időre sikeresebb, kevésbé sikerült vagy kudarcra ítélt kísérleteket.
SAJTÓ

Szorongás ezernyi színben. Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz.hu, 2021. 06. 18.

Az őszinteség bennszülöttei. Kertész Anna, Népszava, 2021. 06. 19.

Jogunk van a nevetéshez – Beszélgetés Puskás Pannival. Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz.hu, 2021. 06. 22.

Lehet, oda kéne menni, és beletolni a Dunába a Parlamentet. Milanovich Domi, Dívány.hu, 2021. 06. 23.

1987-ben született Győrben. A Revizor kritikai portál szerkesztője és újságírója. Budapesten él.
Fehér Béla fergeteges regényében a jelen és a múlt, a hétköznapi és a különleges, a valóságos és a természetfeletti szférák gabalyodnak össze.
A vastavai Sárga Pipacs vendégfogadó...
Schein Gábor új könyve igazi fantasztikus olvasmány. A verses regény azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ