Keresztury Tibor - Hűlt helyem
Megjelenés ideje: 2021-06-07
ISBN: 9789631423778
304 oldal
Ára: 4499 Ft
E-könyvben is
Keresztury Tibor
Hűlt helyem
Keresztury Tibor új regénye letaglózó önéletrajzi visszatekintés. A testi-lelki megpróbáltatásokon és a különböző kórtermeken keresztül jutunk el a születés pillanatáig és a gyerekkor moccanatlan, valamint az ifjúkor mozgalmas időszakán át a keserű jelenig. A fejezetekben az elbeszélő kíméletlen őszinteséggel vall függőségeiről, betegségeiről, gyógyulásairól és mostani állapotáról. Közben - mint szellemek vagy kísértetek - meglátogatják őt a valós személyekből, rokonokból összegyúrt, egykoron megalkotott figurái, majd a végén maga indul el Szindbádként, hogy találkozzon velük. A Kereszturyra jellemző erős atmoszférateremtés és önirónia, valamint a groteszk véres valósága itt erősebb, mint valaha. Ahogy írja: ,,Én a halállal elvileg tegező viszonyban vagyok: hogy mást ne mondjak, a szülészetről a pathológiára vittek haza az ideihez képest felhőtlenül boldog hatvankettes békeévben a szüleim, ki sem kellett lépniük a debreceni klinika kapuján."
SAJTÓ

„Embernek látszó paraméterek”. Károlyi Csaba, Élet és Irodalom, 2021. 06. 11.

Tegező viszonyban a halállal. Marik Noémi, Népszava, 2021. 06. 12.

Járványpoétika. Hlavacska András, Kortársonline.hu, 2021. 07. 10.

Már ez is a pokol. Demény Péter, Könyvterasz.hu, 2021. július 12.

Egy pokoljárás térképe: mai (és közelmúltbeli) k-európai és magyar abszurd. Nagygéci Kovács József, Magyar Hang, 2021. 07. 27.

Keresztury Tibor: Ha érdekel ez a pokoljárás, végig kell velem jönnöd a könyvben. Milanovich Domi, Dívány.hu, 2021. 07. 28.

Keresztury Tibor: Ha érdekel ez a pokoljárás, végig kell velem jönnöd a könyvben. Jánossy Lajos, Litera.hu, 2021. július 29.

Keresztury helyettünk is letegezte a halált. Valuska László, Könyvesmagazin.hu, 2021. 08. 02.

Keresztury Tibor: Hűlt helyem. Bak Róbert, ekultura.hu, 2022. 02. 10.

Új, mai versek
Háborúban hallgatnak a múzsák? Erdős Virág verseiben nem hallgatnak, hanem ordítanak. Ebben a költészetben nem válik szét a közélet és a magánélet, és a megfogalmazás sem lehet győztes...
Fordította: Fodor Zsuzsa
Egy filmrendező válaszútjai
Georg Wilhelm Pabst a két világháború közötti filmművészet kiemelkedő alakja. Az osztrák filmrendező Berlinben is aktív, de Hitler hatalomra kerülésének idején épp Franciaországból menekül...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ