Fehér Béla - Ördögcérna
Megjelenés ideje: 2021-03-25
ISBN: 9789631434446
208 oldal
Ára: 3499 Ft
E-könyvben is
Ördögcérna
Fehér Béla fergeteges regényében a jelen és a múlt, a hétköznapi és a különleges, a valóságos és a természetfeletti szférák gabalyodnak össze.
A vastavai Sárga Pipacs vendégfogadó környékén a Zöldvendéglő című filmet forgatják: a stáb tagjai egyszerre próbálnak haladni a munkájukkal és eligazodni kusza magánéletükben. Ugyanez a fogadó nemzedékekkel ezelőtt a Nyugat íróinak biztosított kikapcsolódást, Kosztolányi, Ady, Móricz vagy épp Babits kúrálta itt magát. Mi az, ami összeköti a múltat és a jelent? Sikerrel járhat-e Berettyó Gyula, az őrült helytörténész megszállott kutatása, aki szerint a Sárga Pipacs voltaképpen átjáró a levegőn túli világba, amelyen keresztül az ördögök bármikor megkísérthetnek minket?
Az Ördögcérnában különböző világok és nyelvek pompáznak karneváli tarkaságban.
SAJTÓ

Ördögszar Deczki Sarolta, Könyvterasz.hu, 2021. április 10.

Fehér Béla: Meg akartam mutatni, amit a nyelvről gondolok. Jánossy Lajos, Litera.hu, 2021. 05. 03.

Démoni függőség. Horner, Népszava, 2021. 06. 05.

A nyelv mindent visz. Marton Éva, Revizoronline.com, 2021. 06. 13.

Talán igaz sem volt. Mohácsi Orsolya Anna, Élet és Irodalom, 2021. július 23.

Fehér Béla: Ördögcérna. Dege Sándor, Olvaslak.hu, 2021. 11. 03.

1949-ben született Debrecenben. Sokáig újságírója, állandó tárcaszerzője volt a legismertebb napilapoknak. Jelenleg Keszthelyen él.
Regény az eszmélés pillanatáról
Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi...
Álom és valóság a boldog Északon
Medárdus, a takarító férfi a boldog Északon él feleségével és három gyerekével, a negyediket várva. A dolgos és zsúfolt hétköznapok akkor billennek ki először a helyükből, amikor Medárdus...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ