Hatalmas sikert hozott a december 15-i premier!
Bemutatták Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színpadi adaptációját, Bagó Bertalan rendezésében. A hazánkban 2008-ban megjelent regény színpadi változatát Selmeczi Bea kifejezetten a Rózsavölgyi Szalon felkérésére készítette el.

Az alkotók a számos helyszínen játszódó művet szinte díszlet nélkül, filmszerűen, montázstechnikával jelenítik meg a Szalon pódiumszínpadán.

A nézők mintha egy megkopott, helyenként megsárgult szélű fényképalbumot lapozgatnának, vagy egy fényképezőgép lencséjén keresztül figyelnék Surik életét. Fényképek lapjai elevenedek meg, hogy aztán újra emlékképpé váljanak.

Az előadásban valamennyi színész zenél. Különböző hangszereken
játszanak, „kamarazenélnek", ami furcsa, különös hangulatot teremt.

A Surik életét irányító, kegyeit maradéktalanul élvező nőket a színpadon két színésznő (Sipos Vera és Tánczos Adrienn) formálja meg.

A finom lelkű, határozatlan és tétova, már-már légnemű anyát Balog Judit kelti életre.

A franciás műveltségű, tekintélyes nagymamát Tordai Teri alakítja.

Surik Korn megszemélyesítője Mohai Tamás, aki mindössze két éve végezte el a Színművészeti Egyetemet, Gálffi László és Ács János növendékeként és eddig leginkább a KOMA társulat előadásaiban láthattuk.

Milyen fiú ez a Surik Korn? Miért érdemes és fontos ma bemutatni a művet? - Az alkotókkal készült interjúból ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
http://www.youtube.com/watch?v=WzKswDYDQI4

Az előadásról készült fotókat itt nézheti meg!

További előadások:
2012. december 27., 28. 19.30
2013. január 10., 23.  19.30

További információ itt olvasható!

 

A 2022-es Petri-díjas kötet
,,Egész úton azt nézed, / mi mindent hagytál magad mögött" - szólítja meg az Utószezon című vers beszélője Rékai Anett első kötetének olvasóját is. Mintha az elszakadás és a felszabadulás...
Magzatpróza a szülésről és a születésről
Mit jelent életet adni, és mit jelent a világra jönni? Kiss Noémi különleges könyve magzatpróza. Az elbeszélések, monológok, jegyzetek és töprengések ritmikus sorozata a szülés-születés...
Fordította: Scholz László
García Márquez eddig sosem publikált kisregénye
Gabriel García Márquez sosem publikált kisregénye a világpremierrel egy időben jelenik meg magyarul Scholz László fordításában. Az öt rövid történet egy Ana Magdalena nevű asszonyról szól,...
Fordította: Szávai János
Két rendhagyó szerelem története
Kötetünk a Nobel-díjas író két kisregényét tartalmazza, amelyeket harminc év választ el egymástól. Mindkettő egy-egy szerelem története: Az Egyszerű szenvedély narrátora az ötvenegy...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ