Patricia Lockwood - Erről nem beszélünk
Megjelenés ideje: 2022-03-08
ISBN: 9789631441598
224 oldal
Ára: 3499 Ft
E-könyvben is
Erről nem beszélünk
Fordította: Morcsányi Júlia
Ami nem látszik az Instagramon
Végre magyarul is olvasható a kortárs amerikai irodalom egyik legizgalmasabb, legprovokatívabb fiatal hangjának első regénye. Az Erről nem beszélünk főszereplője egy író, aki egy csapásra a közösségi média sztárjává válik, amikor felteszi a milliódolláros kérdést ,,a portálon": Lehet-e a kutyáknak ikertestvérük? A tizenöt perc hírnév azonban egy pillanat alatt a háttérbe szorul, amikor kiderül, hogy születendő unokahúgánál súlyos rendellenességet állapítottak meg. Az író Ohióba utazik, hogy támogassa a nővérét, és felajánlja neki, hogy elviszi egy olyan államba, ahol legális az abortusz. Testvére végül megszüli a kislányt, aki néhány hónappal később meghal, majd megérkezik a hatalmas kórházi számla.
Lockwood életrajzi elemeket is tartalmazó regénye a valódi emberi kapcsolatokat és az élet kiszámíthatatlanságát állítja szembe az internet gondosan megkonstruált alternatív valóságával. Az Erről nem beszélünk megrázó, éles hangú, briliáns humorú társadalmi és politikai szatíra, szerelmes levél az átnetezett éjszakákhoz.

SAJTÓ

Amikor az online jelenlét átveszi az irányítást a saját gondolataink felett. Csibra-Kaizler Tamara, Glamour.hu, 2022. 04. 10.

Lemásztunk a fáról, de ugyan minek? – Az Erről nem beszélünk tökéletes látlelet az alternatív valóságainkról. Szentesi Éva, Wmn.hu, 2022. 04. 21.

Tavaszi szél. Tóth Zsuzsanna, Olvassbele.com, 2022. 04. 12.

Tartalmatlan tartalmak. Szijj Márton, Kulter,hu, 2022. 05. 27.

Twitter-nekrológ. Branczeiz Anna , 1719.hu, 2022. 07. 21.

Patricia Lockwood (1982) amerikai író, költő, esszéista, Twitter-felhasználó.
Új, mai versek
Háborúban hallgatnak a múzsák? Erdős Virág verseiben nem hallgatnak, hanem ordítanak. Ebben a költészetben nem válik szét a közélet és a magánélet, és a megfogalmazás sem lehet győztes...
Fordította: Fodor Zsuzsa
Egy filmrendező válaszútjai
Georg Wilhelm Pabst a két világháború közötti filmművészet kiemelkedő alakja. Az osztrák filmrendező Berlinben is aktív, de Hitler hatalomra kerülésének idején épp Franciaországból menekül...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ