Író és konyhája (Könyvterasz)

"Mert ebben a könyvben épp olyan fontosak a gyermekkor ízei, a családi legendák, a szülei, utazások és kalandok, a világ felszolgálása. Ahogy ő látja, ahogy ő ízleli. Ezért is fokozottan igaz, hogy „őszinte könyv, talán a legszemélyesebb mind közül.” És miközben szépen lassan kipróbáljuk az apja gulyáslevesét vagy a tépett disznópecsenyét, egyre inkább elsajátítjuk a megfelelő fogásokat, átérezzük azt az örömet, amelyet e könyv minden egyes mondata sugall, a személyes ismerősünkké, ha nem a barátunkká válik a saját életébe is beengedő séf. Aki nem csak a gasztronómiába, de az irodalomba is bekísér."

 

[…]

 

A teljes cikk itt olvasható »

Forrás: Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz, 2020. december 04.

2020-12-04 15:38:30
,,Idő kell az élmények átéléséhez: ha lassan eszünk, és minden falatnak megadjuk a kiteljesedés lehetőségét, könnyebb kevéssel jóllakni." ,,Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni,...
Fordította: Mesterházi Mónika
13 év egy falu életéből, amit a hírekből mindenki ismer
Egy 13 éves lány eltűnik egy angol faluból, ahová pihenni érkezett a családjával, és hirtelen felbolydul az élet. Megjelennek a rendőrök, az újságírók, de a kutatás nem jár sikerrel,...
,,Idő kell az élmények átéléséhez: ha lassan eszünk, és minden falatnak megadjuk a kiteljesedés lehetőségét, könnyebb kevéssel jóllakni." ,,Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni,...
A vakhit börtönében
A dolgos és szabadságára büszke Münster városában az 1530-as évek elején egyre nagyobb lett a felekezeti feszültség. Előbb a katolikusok és a lutheránusok álltak szemben egymással, később...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ