Retikül – irodalmi turkáló szerelemről, boldogságról, hitről és halálról (Nicole Krauss: A szerelem története)
Három évvel a nagysikerű bemutató után, most egyetlen alkalommal – március 11-én hétfőn, 19:00 órától a Budapest Jazz Klubban – ismét műsoron Nicole Krauss amerikai írónő varázslatos hangulatú regénye A szerelem története!
Külön szó mindenre
Retikül – irodalmi turkáló szerelemről, boldogságról, hitről és halálról

Időpont: 2013. március 11. hétfő, 19:00 óra
Helyszín: Budapest XIII. ker., Hollán Ernő u. 7.

„Élt egyszer egy fiú, aki szeretett egy lányt, akinek a nevetése olyan kérdés volt, hogy a fiú egész életében kereste volna rá a választ. Később – amikor olyan dolgok történtek, amit el sem tudtak volna képzelni – a lány azt írta levélben: Mikor tanulod már meg, hogy nincs külön szó mindenre?” (Nicole Krauss: A szerelem története)

Három évvel a nagysikerű bemutató után, most egyetlen alkalommal – március 11-én hétfőn, 19:00 órától a Budapest Jazz Klubban (Budapest XIII. ker., Hollán Ernő u. 7.) – ismét műsoron Nicole Krauss amerikai írónő varázslatos hangulatú regénye A szerelem története!

Az estet összeállította és előadja Takáts Andrea színésznő; zenei munkatárs és kísér: Kardos Dániel gitáron és Vázsonyi János szaxofon

Krauss első művét, a „Betéved az ember egy szobába” című regényét a Los Angeles Times az Év Regényének választotta. A világhírt második regénye, „A szerelem története” hozta meg számára, melyet Amerika legnevesebb kiadói és folyóiratai a legnagyobb művek közé soroltak, díjakkal jutalmazták, Franciaországban az év legjobb külföldi regényének választották 2007-ben. A regény megfilmesítési jogát megvásárolta a Warner Brothers, de a film még mindig nem készült el. Talán azért, mert a történet szereplőit, csodákat teremtő belső világukat nem könnyű filmen megjeleníteni.

De – ahogy a történet főhőse, Leo Gursky mondja – „És mégis.” (…)

(…) ezen az estén Takáts Andrea színésznő, és két nagyszerű zenész – Kardos Dániel gitáron és Vázsonyi János fúvós hangszereken – úgy meséli el ezt a különlegesen szép, egyedi nyelvezetű történetet, hogy a néző saját, belső mozijában lepereg a képzeletbeli film.

„Lehet, hogy napjainkban a csoda ott kezdődik, ahol a látványvilág és felületes nyüzsgése véget ér (…)? Mozgókép csak a szó szoros értelmében létezik? Film csak vásznon pereghet, vagy képzeletünk is lehet mozigépész? Ez a sajátos nyomozás, lelki utazás a valaha idilli lengyel zsidó álomvilágból New York rejtélyes bérházai közé vezet. A téma a szerelem. Vagy mégsem? Lehet szeretni olyanokat, akik már csak a szívünkben léteznek? Örültnek vagy szerelmes lenni jobb?” (részlet Szilágyi Iván Péter A szerelem története 2010. februári bemutatójáról szóló írásából)

Belépődíj 1000 forint, előfoglalása mazsike@gmail.com e-mail címen, vagy a helyszínen válthatók. Az előrefoglalt jegyeket kérjük 18.30-ig átvenni szíveskedjenek!

További információ: www.mazsike.hu , www.bjc.hu

A rendezvény Facebook eseménye:
http://www.facebook.com/events/148494465314620/
Mítosz a 20. századról
Darvasi László monumentális nagyregénye 1908-tól 1957-ig vezet végig a magyar történelmen. A vidéki kastély grófja felesége halála után valószerűtlen építkezésbe fog: egy elpusztíthatatlan...
A nagy múltú antológia idén is az elmúlt év folyóiratterméséből válogatja ki a legfontosabb verspublikációkat.
Mítosz a 20. századról
Darvasi László monumentális nagyregénye 1908-tól 1957-ig vezet végig a magyar történelmen. A vidéki kastély grófja felesége halála után valószerűtlen építkezésbe fog: egy elpusztíthatatlan...
Új versek, régi témák
Nádasdy Ádám versei az emberélet útjának felén túlról szólnak. Az utazás folyamatos: billegünk a csónakban, kanyarodunk a teherautóval, viháncolunk a kertben, vagy éppen hátsó lépcsőkön...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ