Dragomán György sikere Londonban
Január 22-én mutatták be Dragomán György A fehér király című regényét a londoni Magyar Kulturális Központban. A könyvet Tibor Fischer méltatta. Tibor Fischer író, újságíró, a Guardian kritikusa kiemelte, hogy egyedülálló, amikor nem az amerikai vagy a német megjelenés, hanem az angol könyvpiaci megjelenés indít el egy kötetet a siker felé.

A könyvről a Sunday Times, a Times irodalmi melléklete és a Guardian is közölt cikket.
 
A fehér király egy tizenegy éves fiú története, akinek édesapját munkaszolgálatra vitték: az író sajátos stílusa hatja át a főszereplő személye által összekötött történetekből összeálló laza szerkesztésű regényt, melyet a hatalmas lendülettel megírt egylélegzetű körmondatok jellemeznek. Az Erdélyben élő fiú apja elvesztésével úgy marad egyedül a felnőtté válás során megoldandó problémákkal, hogy édesanyja magányának terhén is könnyíteni igyekszik, a kisfiú-narrátor nézőpontja mégsem tragikus vagy depresszióra hajlamos, sokkal inkább játékos, a történeteket sajáttá átlényegítő.

A regény a szerző második regénye, első kötetét Bródy Sándor-díjjal jutalmazták, e regénye Márai Sándor-díjas. A fordítási jogokat huszonkét nyelvre adták el eddig; Nagy Britanniában a Doubleday adja ki.

Forrás: Litera.hu 

Egy év legjobb versei
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb verseket.
Egy év legjobb novellái
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb novellákat.
Regény az eszmélés pillanatáról
Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi...
Álom és valóság a boldog Északon
Medárdus, a takarító férfi a boldog Északon él feleségével és három gyerekével, a negyediket várva. A dolgos és zsúfolt hétköznapok akkor billennek ki először a helyükből, amikor Medárdus...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ