Írómozi Takács Zsuzsával
Május 25-én a szerző kedvenc filmje a Litera és a Nyitott Műhely közös filmklubjában.

Időpont:

2011. május 25., szerda, 19 óra

Helyszín:

(1123 Budapest, Ráth György utca 4.)

Takács Zsuzsa kedves filmjét, Tomás Gutiérrez Alea és Juan Carlos Tabío: EPER ÉS CSOKOLÁDÉ c. alkotását láthatjuk. A filmet hangalámondással vetítik.

Az est moderátora: Szegő János.

EPER ÉS CSOKOLÁDÉ
(Fresa y chocolate)
Színes, hangalámondásos, kubai-mexikói-spanyol film, 111 perc, 1993
Rendező: Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos Tabío, író: Senel Paz, forgatókönyvíró: Senel Paz, zeneszerző: José María Vitier, operatőr: Mario García Joya, vágó: Osvaldo Donatién, Rolando Martínez, Miriam Talavera, szereplő(k): Jorge Perugorría (Diego), Vladimir Cruz (David), Mirta Ibarra (Nancy), Francisco Gattorno (Miguel), Joel Angelino (German).

David és Diego önmagukat keresik, s a helyet, a teret, ahol ezt megvalósíthatják. David a havannai egyetem politológus hallgatója, tele kommunista eszmékkel, doktriner ideákkal. Diego kifinomult ízlésű művész. A film két korábbi tabut érint egyszerre, a homoszexualitásét és a diktatúráét. Vígjátéki fordulatokkal, ízléssel és emberséggel kezelve meséli el két fiú barátságának történetét, melyben a szeretet politikai és szexuális kultúrájuk különbözősége ellenére is legyőzi az intolerancia akadályait. A film, az 1994-es Berlini Filmfesztiválon, mely mindig is nevezetes volt az aktuális közéleti-politikai kérdések előtérbe helyezéséről, Ezüst-Medve díjat, s a zsűri különdíját is elnyerte.
Egy év legjobb versei
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb verseket.
Egy év legjobb novellái
A nagy múltú antológia az elmúlt egy év folyóiratterméséből válogatja ki a legszebb novellákat.
Regény az eszmélés pillanatáról
Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi...
Álom és valóság a boldog Északon
Medárdus, a takarító férfi a boldog Északon él feleségével és három gyerekével, a negyediket várva. A dolgos és zsúfolt hétköznapok akkor billennek ki először a helyükből, amikor Medárdus...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ