Mándy Iván - Mándy Iván válogatott levelezése
Megjelenés ideje: 2018-10-04
ISBN: 9789631437584
488 oldal
Méret: 124 x 197
Ára: 4999 Ft
Mándy Iván válogatott levelezése
Valóban idegenkedett Mándy Iván a levelezéstől? Különbözik a próza- és levélírói nyelve? Nem szeretett különösebben irodalomról beszélni? Törődött az alkotásai sorsával? A külföldi megjelenéssel? Tényleg annyira szerették a pályatársai? Gyakran beszűrődött az élete a prózájába? Általában arról írt, ami a közvetlen környezetében történt? Tetőtől talpig úriember volt? Művész létére egyfajta civil magatartás jellemezte? Csak kávéházban, futballpályán, moziban érezte jól magát? Kizárólag Pest érdekelte, a vidék, a természet viszont hidegen hagyta? Zárt világban élt? Nem tartotta a kapcsolatot a rokonságával? A házasság megváltoztatta? Volt nagy szerelme a felesége előtt? A humora soha, még a legnehezebb években sem tűnt el? Sok kérdés, sok sztereotípia - mindet mérlegre tehetjük Mándy most először kézbe vehető levelezését olvasva, amelyet Darvasi Ferenc bőséges, informatív jegyzetanyaggal és különleges fényképekkel ad közre.
SAJTÓ

Szeretve tisztelt Főcsatár - Mándy Iván levelezéskötete az év egyik legemlékezetesebb könyve. Takács Márton, HOsszabbítás.hu, 2018. 10. 18.

„Még ha nem is volt forradalmár alkat, azt lehet tudni, hogy sokat járta az utcát a forradalom alatt” – Darvasi Ferenc szerkesztővel beszélgettünk a száz éve született Mándy Ivánról. Ayhan Gökhan, Izsó Zita, 061.hu, 2018. 10. 21.

A pálya széléről a centrumba. Balogh Ernő, Népszava.hu, 2018. 10. 25.

Mándy Iván két levele. Tamás Péter, Apokrif Online, 2018. 10. 26.

A megszólított ember. Reményi József Tamás, Revizoronline.com, 2018. 11. 29.

Darvasi Ferenc: Mándy Iván focista és karmester szeretett volna lenni. Takács Márton, Hosszabbitas.hu, 2018. 12. 23.

Tribűnök, strandok, trafikok, levélszekrények – “Szeretve tisztelt Főcsatár”- Mándy Iván válogatott levelezése című kötetről. Nullahategy.hu, 2019. 01. 22.

Fordította: Scholz László
García Márquez eddig sosem publikált kisregénye
Gabriel García Márquez sosem publikált kisregénye a világpremierrel egy időben jelenik meg magyarul Scholz László fordításában. Az öt rövid történet egy Ana Magdalena nevű asszonyról szól,...
Fordította: Szávai János
Két rendhagyó szerelem története
Kötetünk a Nobel-díjas író két kisregényét tartalmazza, amelyeket harminc év választ el egymástól. Mindkettő egy-egy szerelem története: Az Egyszerű szenvedély narrátora az ötvenegy...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ