Illés Klára - Megtartó erő - Egy parasztcsalád vége
Megjelenés ideje: 2021-01-19
ISBN: 9789631438710
384 oldal
Ára: 4499 Ft
E-könyvben is
Megtartó erő - Egy parasztcsalád vége
A Megtartó erő egy magyar-sváb iparoscsalád életét rekonstruálja. Illés Klára idős szüleivel készült izgalmas életút interjúit dokumentumok, levelek, naplóbejegyzések és visszaemlékezések egészítik ki. Így bontakozik ki egy jellegzetesen XX. századi történet: a mindennapi küzdelem a szegénységgel, a kitelepítés, a katonaság és a jogfosztottság hétköznapjai; mindeközben a mobilitás lehetőségeinek keresése. A Megtartó erőmegrázó és eleven mikrotörténeti olvasmány.

Illés Klára 1954-ben született Csatkán, népművelő. Kulturális területen dolgozott a Ferencvárosban és a Fővárosi Önkormányzatnál.

SAJTÓ

Egy sváb-magyar család hajtűkanyarokkal teli 20. századi története Ruff Orsolya, Könyves Magazin, 2021. 01. 25.

A történelem Nemecsekjei. Miklós Gábor, Könyvterasz.hu, 2021. 02. 16.

Milliók sorsa volt ugyanez. Marton Éva, Revizoronline.com, 2021. április 12.

Magyar-sváb mikrotörténelem. Sváb Ágnes, Olvassbele.com, 2021. 06. 11.

Illés Klára 1954-ben született Csatkán, népművelő. Kulturális területen dolgozott a Ferencvárosban és a Fővárosi Önkormányzatnál.
Új, mai versek
Háborúban hallgatnak a múzsák? Erdős Virág verseiben nem hallgatnak, hanem ordítanak. Ebben a költészetben nem válik szét a közélet és a magánélet, és a megfogalmazás sem lehet győztes...
Fordította: Fodor Zsuzsa
Egy filmrendező válaszútjai
Georg Wilhelm Pabst a két világháború közötti filmművészet kiemelkedő alakja. Az osztrák filmrendező Berlinben is aktív, de Hitler hatalomra kerülésének idején épp Franciaországból menekül...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ