Kollár-Klemencz László - Öreg Banda
Megjelenés ideje: 2021-10-11
ISBN: 9789631441178
368 oldal
Ára: 4499 Ft
E-könyvben is
Kollár-Klemencz László
Öreg Banda
Egy sváb családregény közepe
Kollár-Klemencz László két izgalmas elbeszéléskötet után egy több évszázadot átölelő családregénnyel jelentkezik. A Kaldenecker család ősei az 1720-as években érkeztek meg Svábföldről Dunaharasztiba, hogy aztán az elkövetkező évszázadokban ezen a környéken éljenek Soroksártól Újhartyánig. A Duna és az Alföld találkozásánál próbáltak boldogulni: dolgoztak, költöztek, álmodoztak és szabad idejükben zenéltek. Megannyi erdő- és természetleírás után Kollár-Klemencz László ezúttal egy családfa rengetegébe kalauzol el minket. Nemzedékek adják át egymásnak a regény lapjain a sváb hangszereket és a családi legendákat ugyanúgy, mint a recepteket és a beceneveket. Jöhetnek világháborúk, kitelepítések és forradalmak, az Öreg Banda nagyon sokáig játszik tovább rendületlenül.
SAJTÓ

Családi anekdota és fikció mosódik össze Kollár-Klemencz László új könyvében. Rátkai Zsófi, Könyvesmagazin.hu, 2021. 10. 17.

A családregény zenekara. Benedek Szabolcs, Könyvterasz.hu, 2021.10.21.

„Ennyi nehézséget csak sok szépséggel lehet túlélni” – Kollár-Klemencz László sváb családja életéről írt regényt. Milanovich Domi, wmn.hu, 2021. 10. 28.

Az Öreg Banda a zenész férfiak és az erős nők regénye. Ruff Orsolya, Könyvesmagazin.hu, 2021. 11. 12.

Kis életek nagy drámái – beszélgetés Kollár-Klemencz Lászlóval. Papp Sándor Zsigmond, Könyvterasz.hu, 2021. 11. 23.

Van egy fúvósbanda Hartyánban… Olvassbele.hu, 2021.12.21.

Kollár-Klemencz László: Öreg Banda. Bak Róbert, ekultura.hu, 2022. 01. 31.

Mesék embereknek
Tóth Krisztina óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló legújabb meséi olyan jelenségeket mutatnak meg, amelyekre a gyerekek nehezen tudnak rákérdezni, illetve a felnőttek nehezen tudnak...
Fordította: Tótfalusi Ágnes
A nagy francia rock\'n\'roll-regény
Vernon Subutexnek legendás lemezboltja volt Párizsban, ám az internetes letöltés megjelenésével a forgalma egyre csökkent, és végül be kellett zárnia a Revolvert. Amikor a lakbérét fizető...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ