Dragomán György segít újra felfedezni a gyermeki derűt a főzésben (Telex.hu)
Megjelent Dragomán György második szakácskönyve, az Adjuk meg a módját!, amely a Főzőskönyvhöz hasonló hangnemben és szerkezettel beszélget velünk főzésről, alapanyagokról, konyhai eszközökről. Kedvet csinál kiégett, rutinból főzőknek, inspirálja, továbblendíti a hobbiszakácsokat, sőt a tűzhelyhez csábíthat főzni nem tudó haspókokat is. Nem talál föl semmi újat, csak azt segít megtalálni, amit sokan elvesztettünk: a mindennapi rutinokban felfedezhető gyermeki derűt. Lehetne kezdeni azzal a sirámmal Dragomán György gasztronómiai tevékenységének méltatását, hogy lám, ma már senki sem olvas, és egy világhírű, zseniális írónak rántott csirkén keresztül kell eljutnia az emberekhez. Nyilván ez is a történet része lehet, de mivel az író derűs alaptermészetével lenne ellenkező minden ilyen jellegű sóhajtozás, ezt most ki is hagynánk. Ettől még persze igaz: sok remek írónk van, de kevés képes rá, kevés akar igazán eljutni a tömegekhez. […] A teljes cikk itt olvasható »
Forrás: Ács Bori, Telex.hu, 2022. 12. 13. 2022-12-13 13:53:35
|
|