Hatni, nem tetszeni (Kulter.hu)
(kiadvány: Nincs véna)

Függőségek, kapcsolatok, mélységek. Írni, míg fel nem kel a nap. Megélni egy álmot. Talán így írható le leginkább Vados Anna útja első kötetéig, a Nincs vénáig, amely 2022-ben jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában. A szerzővel munkamódszereiről, felkészültségről, félelmekről és a „megtalált nyelvről” beszélgettünk.

KULTer.hu: 2021-ben elnyerted a Petri György-díjat, ennek köszönhetően pedig egy éven belül meg is jelent Nincs véna című köteted. A díjra kétszer is jelölt Deres Kornélia. Mesélj kérlek arról, milyen gondolatok foglalkoztattak, amikor megtudtad, hogy a Magvetőnél jelenhet meg az első köteted!

Két évben jelölt Deres Kornélia a díjra, 2020-ban második helyezett lettem, 2021-ben pedig elnyertem a díjat, ami azzal is járt, hogy a Magvető Kiadó gondozásában jelenhetett meg a kötet. Előtte is próbálkoztam, de kevés sikerrel, ugyanis nagyon nehéz első kötetesként kiadót találni. Azt éltem meg, hogy végtelenül kitartónak kell lenni, és addig vinni a kéziratot, amíg nem látja meg benne valaki a potenciális könyvet. Az biztos, hogy a Magvetőhöz megérkezni egy megvalósult álom, és ez a legjobb forgatókönyv volt.

KULTer.hu: Amikor először pályáztatok, már teljes volt a kézirat?

[…]

A teljes cikk itt olvasható »

Forrás: Papp Gréta, Kulter.hu, 2023. 03. 28.
 

 

2023-03-28 10:29:36
Az elmúlt év legszebb novellái
A hagyományokhoz hűen a Körkép 2023 is az előző esztendőben megjelent magyar nyelvű elbeszélésekből, rövidprózákból tallóz.
Az elmúlt év legszebb versei
A nagy múltú antológia idén is az elmúlt év folyóiratterméséből válogatja ki a legfontosabb verspublikációkat.
Az AKIK MÁR NEM LESZÜNK SOSEM szerzőjének új regénye
Egy kelet-magyarországi kisvárosban egyszer csak ledobják a fák tavaszi leveleiket. Mi történhetett: természeti katasztrófa vagy emberi mulasztás? Hogyan lehet tovább élni a hétköznapokat...
Új történetek napjainkról
Talányos történetek. Tóth Krisztina új kötete az elmúlt években született elbeszéléseit és tárcanovelláit tartalmazza - egy repülő légörvénybe kerül, egy idős asszony a gyógytornásznál...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ